Renuntarea la negativitate poate fi extrem de dificila in cele mai bune momente, mai ales cand suntem stresati.

Cu totii am experimentat incapacitatea de a renunta: cand mintea, corpul si emotiile noastre se invart intr-un ciclu inchis, impiedicandu-ne sa avem claritate, pace, sa ne bucuram de experientele noastre zilnice sau sa avem un somn odihnitor.

Beneficiul suprem al posibilitatii de a renunta este de a putea sa te bucuri de fluxul vietii, sa te bucuri de viata. Renuntarea la gandurile si energia negativa deschide noi posibilitati, un nou spatiu in noi insine si noi oportunitati in lume.
In acest articol, voi explora 9 moduri de a renunta la negativitate.

1. Recunoaste cum te simti

Observa cum gandesti si te simti si recunoaste unde esti in acest moment in tine insuti. Pentru a putea renunta, trebuie mai intai sa putem sa ne conectam cu noi insine si sa fim un observator al a ceea ce ni se intampla.

Mai ales daca este inconfortabil, deoarece acesta este momentul cand renuntarea va deveni utila.

2. Acceptarea experientelor pozitive si negative

Desi acest lucru poate fi dificil uneori, trebuie sa incercam sa fim mai putin absorbiti de aspectele pozitive si negative ale fiecarei experiente si in schimb sa vedem viata ca o multitudine de experiente diferite.

Oprirea pentru a identifica fiecare dintre ele poate fi cu adevarat utila si de ajutor in a face un pas inapoi si a merge mai departe.

3. Opreste-te din dorinta de a controla totul

Ca fiinte umane, este natural sa ne simtim mai fericiti atunci cand ne simtim in control, dar, din pacate, viata nu face intotdeauna asta.

Acceptarea acestui lucru ne permite sa vedem ca momentele cele mai imputernicitoare ale calatoriilor noastre personale sunt atunci cand nu suntem in control.

Este vorba despre dobandirea unei noi convingeri ca a fi in fluxul lucrurilor nu inseamna a controla, ci a fi centrat si adaptabil.

4. Spunand „da” adevaratului tau eu

Ca sophrolog, sustin oamenii pe masura ce-si gasesc scopul si valorile. Este o parte importanta a metodei sophrologiei si ne permite sa ne definim, sa fim confortabili cu cine suntem, sa stim pentru ce luptam si ce contribuim.

Stiind cine suntem, limitele noastre si limitele noastre ne vor ajuta sa ne ocupam mai constructiv de lumea exterioara.

Unele experiente pur si simplu nu sunt pentru tine si nu trebuie sa fii totul pentru toata lumea sau sa incerci sa faci totul in viata ta pentru a fi fericit.

A te cunoaste pe tine insuti este de asemenea despre a putea stabili limite mai bune si pur si simplu sa spui „nu”. Cand renunti la presiunea de a fi totul pentru toata lumea, incepi sa spui „da” adevaratului tau eu.

5. Foloseste-ti corpul si respiratia

In sophrologie invatam sa folosim constientizarea corpului nostru pentru a transforma modul in care ne simtim, gandim si procesam realitatea noastra.

Corpul este un loc fantastic de unde sa incepi sa inveti sa renunti, mai ales pentru oameni care sunt constant blocati in acest ciclu mental nesfarsit.

Fiecare practica pe care o facem include constientizarea corpului, folosind corpul nostru in miscare, urmat de un timp de pauza si integrare.

Luarea pauzelor este o modalitate de a incepe sa invatam sa renuntam. Adevarata renuntare vine din invatarea de a fi confortabil in aceste pauze. Acestea ne invata sa observam si sa acceptam experienta care se prezinta.

6. Traind in prezent

Invatarea de a fi mai prezent prin corpul nostru, dar si in momentul prezent, este cheia pentru a putea renunta si a fi in fluxul vietii.

Recunoasterea faptului ca tot ce avem este in momentul prezent si ca tot ce am experimentat, chiar si cu cateva secunde in urma, este deja un vis si ca ceea ce vom experimenta in viitor este de asemenea un vis.

Exista modalitati simple de a ne ajuta sa fim in momentul prezent cu sophrologia. Una este conectarea la senzatii si la respiratie, care ne aduce constientizarea inapoi in momentul prezent, ascultand sunetele din jurul nostru, ascultand respiratia, suspendand judecata, dar si facand un efort constient in practica pentru a renunta la ceea ce a trecut deja.

Ai putea scrie si ceea ce s-a intamplat in ziua ta, apoi sa renunti constient la asta. Doar aminteste-ti cum a fost ziua ta inainte de a dormi, poate fiind recunoscator pentru aceasta zi si apoi spunand adio pentru a putea merge liber inainte.

Toate experientele pe care le-am avut astazi, in acest an sau in toata viata noastra, sunt doar un vis si nu trebuie sa ne agatam de ele.

7. Lucreaza la somnul tau

Somnul este ultima renuntare daca dormim bine si intram intr-un somn adanc, inseamna ca suntem deja foarte capabili sa renuntam!

Un somn rau este adesea doar o reflectie a tuturor experientelor pe care nu le putem procesa pe deplin in timpul zilei. Le luam cu noi noaptea.

Sophrologia ofera multe modalitati de a ne ajuta sa renuntam si sa ne resetam pozitiv somnul. Pentru mai multe informatii despre acest lucru, consultati cartea mea „Puterea transformatorie a vietii a Sophrologiei” sau webinarul gratuit de pe site-ul meu.

8. Fara judecata, privind lucrurile ca si cum ar fi prima data

In special in situatii in care ne simtim complet blocati sau in relatii unde lucrurile par a fi stagnante si dureroase, vederea momentelor prin ochii unui copil poate deschide noi posibilitati.

Intalnirea cu cineva ca si cum ar fi prima data si suspendarea oricarei judecati in acest moment va fi o revelatie. Acesta este ceva ce practicam in timpul sophrologiei cu propria noastra senzatie si gand, astfel incat devine mai usor de aplicat in viata de zi cu zi.

9. Totul se schimba in mod constant in viata

Ajuta sa stii si sa accepti ca viata insasi se schimba constant. Ne sunt oferite intotdeauna noi posibilitati daca suntem deschisi la natura fluida a vietii. O usa se inchide si se deschide alta.

Daca facem greseli sau luam decizii gresite, exista intotdeauna loc pentru schimbare. Acceptand ca nu putem reusi sau stapani totul si ca nu suntem perfecti, ne indreptam spre evolutie.

Prin urmare, avem intotdeauna o alegere: fie rezistam tuturor si ne agatam de tot, fie acceptam ca singura constanta reala in vietile noastre este ca putem alege sa fim aceasta constientizare observatoare non-judecatoare pe parcursul experientelor noastre – asta este modalitatea suprema de a renunta.

Este stiind ca toate experientele noastre nu sunt noi si prin urmare putem renunta la ele. Este o calatorie sa ajungi in acel loc si aceasta este calatoria constiintei cu care sophrologia ne sprijina.

11 thoughts on “9 pasi pentru a renunta la negativitate

 1. Autorul prezinta o abordare echilibrata si obiectiva a subiectului tratat. Am apreciat modul in care este structurat articolul, cu argumente solide sustinute de surse credibile. Este un material care merita citit si reflectat cu atentie.

 2. Este un articol care atrage atentia prin originalitatea temei si modul captivant in care este scris. M-am simtit captivat de la inceput pana la sfarsit si am gasit informatiile prezentate extrem de utile si interesante.

 3. Articolul este extrem de informativ si bine documentat. Am apreciat faptul ca autorul a adus in discutie mai multe perspective asupra subiectului, ceea ce m-a ajutat sa inteleg mai bine diversitatea opiniilor existente.

 4. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra temei abordate. Autorul argumenteaza bine punctele sale de vedere si aduce exemple concrete pentru a sustine afirmatiile facute. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate.

 5. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit o perspectiva noua asupra modului in care pot sa imi cresc vizibilitatea online. Am invatat multe lucruri noi pe care le voi aplica in strategia mea de marketing digital. Multumesc autorului pentru informatiile valoroase!

 6. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii interesante despre uneltele de marketing digital disponibile pentru antreprenori. Este util sa stii cum sa folosesti aceste instrumente pentru a-ti promova afacerea si a atrage clienti noi. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care doresc sa isi dezvolte prezenta online.

 7. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Subiectul abordat este extrem de relevant si cred ca este important sa se continue discutiile pe aceasta tema pentru a gasi solutii eficiente.

 8. Articolul este foarte captivant si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului discutat. Mi-a placut modul in care autorul a argumentat fiecare punct de vedere si a prezentat informatiile intr-un mod clar si concis.

 9. Sunt impresionat de profunzimea subiectului abordat in acest articol si de modul in care sunt prezentate solutiile pentru a ne proteja confidentialitatea online. Multumesc autorului pentru efortul depus in realizarea acestui material educativ.

 10. Ma bucur ca am dat peste acest articol, deoarece mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luam in considerare in trecut. Este esential sa fim precauti atunci cand ne expunem informatiile personale pe internet si sa folosim instrumentele de securitate disponibile.

 11. Articolul este foarte interesant si detaliat, oferind informatii valoroase despre cum putem sa ne protejam datele personale online. Este important sa fim constienti de potentialele riscuri si sa luam masuri de securitate pentru a ne proteja impotriva infractorilor cibernetici.

Comments are closed.